BIFF 2007

Into the Wild

2007 • 2t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Into the Wild
Språk
Engelsk
Regi
Sean Penn
Manus
Jon Krakauer, Sean Penn
Produsent
Sean Penn, Art Linson
Naturen kaller – når sivilisasjonen blir gjennomsyret av mistenksomhet og fremmedgjøring

En ung mann som er født til privilegert velstand gir bort pengene sine, brenner identitetsbevis og flykter fra livet i byen ut i på landeveien i 1990. Han møter forskjellige typer, blant annet en bonde som arresteres for hasjdyrking og "rubber tramps", en slags avart av hippiebevegelsen. Den unge mannen havner til slutt i Alaska, som blir den virkelige testen av hans overlevelsesevner.

Sean Penn er en mester i det visuelle, og kameramann Eric Gautier maner frem spektakulære og storslåtte landskapsbilder. Skuespillerne er blant de beste av årets filmensembler og Emile Hirsch som den unge mannen er en åpenbaring, der han gradvis fremstår som en kompleks, sta og naiv karakter. De andre rundt ham gjør også sterke rolleprestasjoner. Catherine Keener er hippien som ofrer for mye for sin egen frihets skyld, mens Hal Holbrook er strålende som den enkle farsfiguren den unge mannen er på jakt etter.

Regi

Sean Penn (1960) er fra Santa Monica. Hans debut som skuespiller var TAPS i 1981. Stjerne ble han midt på 80-tallet. Han har spilt i en lang rekke filmer, blant annet COLORS (1988), CARLITO'S WAY (93), DEAD MAN WALKING (95), THE THIN RED LINE (98), I AM SAM (01), 21 GRAM (03) og MYSTIC RIVER (03) – sistnevnte skaffet ham en Oscar. Som regissør debuterte han med THE INDIAN RUNNER (91), han har siden laget THE CROSSING GUARD (95) og THE PLEDGE (01).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}