BIFF 2008

Iron Ladies of Liberia

2007 • 0t 53m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Iron Ladies of Liberia
Regi
Daniel Junge & Siatta Scott Johnson
Afrikas første valgte kvinnelige president skal få Liberia på rett kjøl etter tiår med borgerkrig

Etter valgseieren mot fotballstjernen George Weah i 2005, tiltrer Ellen Johnson-Sirleaf som president i Liberia og utnevner en regjering med en rekke kvinner i sentrale posisjoner. Sammen skal de lede et herjet Liberia som må bygges opp og forsones. Utfordringene står i kø i et land med skrale demokratiske tradisjoner og omfattende korrupsjon. Johnson-Sirleaf viser seg som en sterk og pragmatisk leder. Hun pisker ineffektive byråkrater til å bekjempe korrupsjon, og megler med fagorganisasjoner og soldater uten framtid i fredstid. I møte med multinasjonale selskaper, Verdensbanken og politiske ledere fra USA og Kina manøvrerer hun kløktig for sitt lille land, for å få så gunstige kår som mulig i sine handelsavtaler. Voldelige opptøyer truer stadig, og Verdensbanken krever et statlig forbruk som gjør det umulig å løse umiddelbare sosiale problemer.

Filmskaperne har sluppet imponerende langt inn i de indre politiske gemakker, og får forevige avgjørende øyeblikk i Liberias historie i et intimt portrett av en ruvende politisk skikkelse.

Regi

Daniel Junges første fullengdes dokumentarfilm CHIEFS (2002) vant prisen for beste dokumentarfilm på Tribeca Film Festival. Han vant også fire regionale Emmyer for COMMON GOOD (2005), en serie i seks deler.

Siatta Scott-Johnson har fem års erfaring som reporter og produsent på DCTV, en av Liberias få fjernsynskanaler, og var med på å stifte Omuahtee Africa Media. IRON LADIES OF LIBERIA er hennes debut som langfilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}