BIFF 2009

It Might Get Loud

2008 • 1t 37m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
It Might Get Loud
Regi
Davis Guggenheim
Gitarens brorskap

I et nedlagt varehus møtes tre gitarhelter: Jimmy Page fra The Yardbirds og Led Zeppelin, U2s The Edge og Jack White, den kreative drivkraften i The White Stripes og The Raconteurs. Trioen jammer, diskuterer erfaringer og inspirasjonskilder, og hyller den elektriske gitaren som instrument og uttrykksform. De tre har hver sin særegne tilnærming til gitaren og lydene den lager: Page er legenden som har skapt seg et navn ved å rendyrke riffets primalkraft, The Edge er den soniske innovatøren som strengt tatt foretrekker effektpedaler fremfor gitarer, mens White er i besittelse av en nærmest leksikalsk rockehistorisk kunnskap.

I tillegg til det avslappede og godmodige møtet mellom de tre, skildrer regissør Davis Guggenheim også hver enkelts historie og bakgrunn ved hjelp av et rikholdig arkivmateriale. Blant annet får vi muligheten til å bivåne Jimmy Pages første TV-opptreden som 13-åring og et ungt U2 i New Wave-habitt og The Edge med hår. Men først og fremst er IT MIGHT GET LOUD en frisk og underholdende musikkdokumentar – og et must for alle med interesse for rock og gitar.

Regi

Amerikanske Davis Guggenheim har en 27 år lang karriere bak seg som fjernsynsregissør, og har blant annet arbeidet på populære og anerkjente TV-serier som "NYPD Blue", "Akutten", "24", "The Shield", "Deadwood" og "Melrose Place". I tillegg har han regissert spillefilmen GRACIE (2007) og en rekke kortfilmer. I 2006 fikk han et gjennombrudd som regissøren bak Al Gores Oscar-belønnede EN UBEHAGELIG SANNHET, og i 2008 fulgte han opp med dokumentaren A MOTHER'S PROMISE om Barack Obama.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}