BIFF 2012

Italy: Love it or Leave it

2011 • 1t 15m • Tyskland / Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Italy: Love it or Leave it
Regi
Gustav Hofer & Luca Ragazzi
Should they stay or should they go?

Det finnes nesten ikke grenser for hvilke kulturelle gaver Italia har skjenket verden: spaghetti, pizza, Romerriket, Vatikanstaten, Det sixtinske kapell, renessansen, opera og Fellini er bare toppen av isfjellet. Det økonomiske uføret landet nå har rotet seg ut i har imidlertid mer til felles med en annen italiensk eksportvare; under Silvio Berlusconis ledelse hersket det mafialiknende tilstander i det støvelformede landet, og resultatet er et økonomisk klima som gjør at stadig flere unge italienere velger å emigrere.

Den humoristiske dokumentarfilmen ITALY: LOVE IT OR LEAVE IT starter med at regissørene Luca Regazzi og Gustav Hofer blir kastet ut fra leiligheten sin. Gustav mener de to bør pakke sakene og flytte til Berlin, hvor boligmarkedet i langt større grad er tilpasset privatøkonomien til unge kunstnere, men Luca vil nødig flytte fra sitt fødeland. For å komme til enighet bestemmer de to seg for å legge ut på en reise gjennom Italia for å ta den økonomiske situasjonen i nærmere øyesyn.

Regi

GUSTAV HOFER er født i Syd-Tyrol, Italia. Etter å ha fullført sine studier i kommunikasjon ved Universitetet i Wien og cinematografi ved Middlesex Universitet i London flyttet han til Roma. Han jobber nå som freelancejournalist og selvstendig filmregissør. ITALY: LOVE IT OR LEAVE IT er hans tredje film.

LUCA RAGAZZI kommer fra Roma. RAGAZZI studerte litteratur og filosofi ved Universitetet La Sapienza. Han er journalist, filmkritiker og fotograf. ITALY: LOVE IT OR LEAVE IT er hans andre film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}