BIFF 2008

It's Hard Being Loved by Jerks

2008 • 1t 57m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
C'est dur d'être aimé par des cons
Regi
Daniel Leconte
Ytringsfrihet, humor og anstendighet

Det franske tidskriftet "Charlie Hebdo" er kjent for sin satiriske brodd og sin hang til å utfordre autoriteter. I løpet av sin sekstenårige historie har magasinet hisset på seg det meste som kan krype og gå av offentlighetspersoner i Frankrike. Da de publiserte de danske Muhammed-karikaturene i 2006 var de derfor forberedt på de sedvanlige reaksjonene fra det franske samfunnet. Rabalderet som fulgte i kjølvannet av karikaturene tok de garvede provokatørene på sengen. Etter heftige protester og obligatoriske dødstrusler, ble "Charlie Hebdo" nemlig saktsøkt av en sammenslutning av franske muslimske organisasjoner.

IT'S HARD BEING LOVED BY JERKS skildrer denne rettssaken, som er blitt kalt det tjueførste århundrets første store rettssak. Regissør Daniel Leconte har laget film av hele prosessen, og gir oss sjansen til å følge et av 2000-tallets mest debatterte temaer gjennom rettssystemet. Diskusjonen om hvor grensene for ytringsfrihet går berører oss alle i større eller mindre grad. Her kan du plukke opp noen skitne knep - uansett hvilken side du står på.

Regi

Daniel Leconte er en fransk-algerisk journalist, forfatter og filmskaper, som regisserte sin første film med dokumentaren FIDEL CASTRO: L'ENFANCE D'UN CHEF i 2005. I tillegg jobber han som produsent for film og fjernsyn, og driver to produksjonsselskaper som lager både spille- og dokumentarfilmer. Han har blant annet mottatt Albert Londres-prisen for sine samfunnskritiske dokumentarer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}