BIFF 2017

Jaha's Promise

2017 • 1t 20m • Gambia / Storbritannia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jaha's Promise
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Patrick Farrelly, Kate O'Callaghan
Foto
Kate McCullough
Produsent
Patrick Farrelly, Kate O'Callaghan
En kvinnes kamp mot et globalt tabu

En av årets mest inspirerende dokumentarfilmer følger Jaha Dukureh, som ble omskåret da hun var én uke gammel. Da hun var 15 år ble hun giftet bort til en langt eldre mann i USA, og det var først på bryllupsnatten hun ble klar over inngrepet – en oppdagelse som gjorde at hun siden har viet livet til å kjempe for kvinners rett til å bestemme over egen kropp. Når hun selv får en datter, lover hun at hun aldri skal utsettes for omskjæring, og at hun skal gjøre alt som står i sin makt for å forhindre at det skjer med andre.

JAHA'S PROMISE følger denne modige kvinnen på reise tilbake til fødelandet Gambia for å kjempe imot den tusen år lange tradisjonen for å omskjære nyfødte jenter. Historien til Jaha er historien om en standhaftig kvinne som tar opp kampen for makten over egen kropp – både i sin egen familie, i sitt eget land og i resten av verden. Filmen griper rett inn i den globale debatten rundt omskjæring av kvinner: Det faktum at 200 millioner kvinner lever med konsekvensene av å ha blitt omskåret, og at historien til Jaha på ingen måte er unik, gjør dette til et viktig vitnesbyrd om et tema som ikke på langt nær får nok oppmerksomhet.

 

Festivalgjest: Jaha Dukureh

 

JAHA'S PROMISE åpner Checkpointsprogrammet torsdag 28. september kl. 19:00. Ordinært billettsalg til visningen. Følg med på Facebook-eventet her.

Regi

Patrick Farrelly (USA), Kate O'Callaghan (USA) De har regissert NUALA: A LIFE AND DEATH (2011) sammen. O'Callaghan har også regissert VOICES FROM THE GRAVE (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}