BIFF 2011

Jakten på det nye Norge

2011 • 0t 58m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jakten på det nye Norge
Regi
Sidse Torstholm Larsen
"Alt det som gjør deg tøff når du står på asfalt… Det er borte når du er i skogen."

Zakaria og Arjun er to gutter fra Oslo som savner spenning i hverdagen. Det fører dem til Wild X, et friluftslivsprosjekt som gir urban minoritetsungdom mulighet til å ta del i det Norge som finnes utenfor byen. Tor Bach veileder dem i alt fra å kle seg etter været til navn på trær og dyr i den norske naturen. Målet er å ta jegerprøven og dra på jakt. Veien mot det første byttet blir imidlertid ikke like enkel som de hadde forestilt seg.

Zakaria kommer fra Irak, og ble introdusert for jakt av sine onkler i hjemlandet. Arjun sine foreldre er fra Sri Lanka, og forbinder våpen med krigshandlinger. Bakgrunnen deres er kanskje ulik, men begge søker nye opplevelser utenfor hovedstadens asfalterte veier. JAKTEN PÅ DET NYE NORGE følger Zakaria, Arjun og andre ungdommer i møtet med det som gjerne kalles kjernen i norsk kultur, den norske naturen. Det innebærer lange turer og kalde tær, men også unike naturopplevelser og samhold rundt bålet. Ikke minst stiger adrenalinet når byttet er i sikte.

Regi

Sidse Torstholm Larsen har bakgrunn fra visuell kultur-studier ved Universitetet i Tromsø og dokumentarfilmlinjen i Volda. Hun jobber i dag som regissør og klipper.

Sturla Pilskog er regissør og produsent i nyetablerte Blåst Film på Sunnmøre. Han er utdannet innen visuelle studier. JAKTEN PÅ DET NYE NORGE er Sidse og Sturlas debutfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}