BIFF 2012

Jakten

2012 • 1t 55m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jagten
Språk
dansk
Regi
Thomas Vinterberg
Thomas Vinterberg tilbake i Festen-form.

Lucas er en nyskilt lærer som på grunn av kutt i skolebudsjettene arbeider i barnehage. Han er sjarmerende, og en populær mann i det lille lokalsamfunnet, der han blant annet er et entusiastisk medlem av jaktlaget. Men når et av barna i barnehagen en dag anklager Lucas for et utilgivelig overtramp, blir han raskt en uønsket person på det lille tettstedet, og deretter rakner hele livet hans i en imponerende fart.

Etter premieren i Cannes tidligere i år ble JAKTEN av et samstemt kritikerkorps raskt utropt til Thomas Vinterbergs beste film siden FESTEN. Mye av æren for dette må tilskrives Mads Mikkelsen, som gjør en strålende innsats i hovedrollen som den ulykksalige barnehageonkelen Lucas. Men filmen er også bygget på et mesterlig manus som lar Vinterberg briljere med det han kan best, nemlig å skildre den komplekse dynamikken og de brå mentalitetsendringene som preger små samfunn og store familier. Vinterbergs forrige film SUBMARINO var god, men med JAKTEN er han for alvor tilbake som en av Europas ypperste regissører.

Regi

THOMAS VINTERBERG er en dansk filmregissør som sammen med Lars von Trier grunnla Dogme 95-bevegelsen, som etablerte regler for enkel filmproduksjon. VINTERBERG gikk ut fra Den danske filmskole i 1993, og debuterte i 1996 med filmen DE STØRSTE HELTER. Senere laget han prissankeren FESTEN, basert på dogmereglene, og med denne stakk Vinterberg avgårde med juryprisen på filmfestivalen i Cannes i 1998. Hans film SUBMARINO (2010) ble nominert til Gullbjørnen ved den 60ende filmfestivalen i Berlin, og hans siste film JAKTEN (2012) konkurrerte om Gullpalmen ved årets filmfestival i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}