BIFF 2009

Jeg eksploderer

2008 • 1t 46m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Voy a explotar
Regi
Gerardo Naranjo
En kjærlighetshistorie om to utilpasse mexikanske ungdommer som sjokkerer for oppmerksomhet

JEG EKSPLODERER handler om ungdom som ikke passer inn, verken etter foreldrenes eller sine jevngamles standard. Román og Maru møtes på avslutningen for ungdomsskolen. Román er sønn av en velstående konservativ politiker og gjør opprør ved til stadighet å late som om han begår selvmord. Under en talentkonkurranse på skolen lager han et show der det ser ut som han henger seg, og Maru er den eneste som applauderer. De to femtenåringene finner sammen med en intens følelse av at verden rundt dem er uinteressant og ugjennomtrengelig og at en forløsning er uoppnåelig.

Handlingen kretser rundt de to ungdommene og hvordan de forsøker å lure foreldrene sine. Etter hvert som spillet utvikler seg blir det stadig mer alvorlig og vanskeligere å snu. Filmen er som en BONNIE & CLYDE (1967) for tenåringer med en stemning lik HAROLD & MAUDE (1971), og fanger det eksplosive i det å være forelsket tenåring. JEG EKSPLODERER balanserer mellom driv og rastløshet, og reflekterer ungdommenes påtrengende behov for å bli sett og verdsatt.

Regi

Film ble redningen for problembarnet Gerardo Naranjo, som under studietiden i Mexico by startet filmklubb med likesinnede rebeller. Spillefilmdebuten hans var den Scorsese-aktige MALACHANCE (2004). Han fulgte opp med DRAMA/MEX (2006), en sammenveving av historier om mennesker på kanten. Han har også skrevet manus og spilt i THE GOODTIMESKID (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}