BIFF 2008

Jeg er fra Titov Veles

2007 • 1t 42m • Makedonia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jas sum od Titov Veles
Regi
Teona Strugar Mitevska
En vakker og stemningsfull skildring av en familie som går i oppløsning

Søstrene Afrodita, Sapho og Slavica bor i sammen i en makedonsk by som har fått føle konsekvensene av både feilslått kommunisme og feilslått kapitalisme. Afrodita har vært stum siden faren døde og moren forlot de tre søstrene, mens tvillingsøsteren Sapho er en promiskuøs håndballspiller hvis mange erobringer ikke kan tilfredsstille hennes følelsesmessige behov. Eldstesøsteren Slavica er en eksnarkoman hvis skjønnhet ikke synes å hjelpe henne i hennes jakt på respekt fra omverdenen. I et landskap hvor industrien har fått herje fritt og miljøgiftene florerer, forsøker søstrene å ta kontroll over sitt eget liv og oppnå et harmonisk forhold til et samfunn som ser på dem med skepsis og misbilligelse.

Selv om JEG ER FRA TITOV VELES er et sterkt og gripende menneskelig drama, kan både det forgiftede landskapet og de tre søstrene oppfattes som metaforer for det moderne Makedonia, et land som har vært gjennom store og heftige endringer det siste tiåret. JEG ER FRA TITOV VELES er først og fremst en imponerende film fra en spennende ung regissør.

Regi

Teona Strugar Mitevska er, sammen med sin bror og sine to søstre, grunnleggeren av produksjonsselskapet Sisters and Brother Mitevski Productions. I tillegg til JEG ER FRA TITOV VELES står selskapet også bak Mitevskas debutfilm HOW I KILLED A SAINT fra 2004.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}