BIFF 2003

Jeg er ikke redd

2003 • 1t 48m • Italia / Spania / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Io non ho paura
Regi
Gabriele Salvatores

10-årige Michele tilbringer oppveksten på landsbygda med å kjede seg og fantasere. En dag ved et bortgjemt, forfallent hus oppdager han et mystisk vesen i en kjeller, som ikke er stort mer enn et hull i bakken. Etter først å ha fryktet at det var et slags monster, skjønner Michele snart at det er en liten gutt som er kidnappet. Flere personer i lokalmiljøet, blant dem Micheles egen far, viser seg å være innblandet i denne tarvelige geskjeften for å presse penger fra en rik familie.

JEG ER IKKE REDD er elegant og grasiøst filmet, og de tilsynelatende uendelige, gule kornåkrene gir filmen et visuelt særpreg. Micheles barneverden blir gjort levende for oss på mesterlig vis, og den poetiske, undrende tonen skaper en effektiv kontrast til det moralsk bankerotte voksensamfunnet han er omgitt av. Michele må på egen hånd møysommelig arbeide seg fram til forskjellen på rett og galt i denne ytterst besettende fortellingen.

Regi

Gabriele Salavatores (født 1959) er fra Napoli og debuterte med Shakespearefilmen EN MIDTSOMMERNATTS DRØM (1983). Gjennombruddet kom med filmen MEDITERRANEO (1991) som bl.a. vant Oscar for beste utenlandske film. Dessuten fikk filmen bred internasjonal distribusjon. Ved siden av filmkarrieren har Salvatores hele tiden jobbet aktivt med teater. I 1972 etablerte han Teatro dell'Elfo som har utviklet seg til å bli et av Italias ledende teatre.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}