BIFF 2004

Jeg gir deg mine øyne

2003 • 1t 46m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Te doy mis ojos
Regi
Icíar Bollaín

Spania, april 2004: Sosialistregjeringen til José Luis Rodríguez Zapatero er knapt ei uke gammel da den legger fram et lovforslag som skal ta tak i landets høye forekomst av vold i hjemmet. Zapateros lovforslag er resultatet av en debatt som har pågått i landet i årevis, og som nådde et klimaks under Goya-utdelingene i 2004.

JEG GIR DEG MINE ØYNE vant sju av landets gjeveste filmpriser, blant annet for beste film, manus og regi. I tillegg tok Luis Tosar og Laia Marull med seg hver sin statuett for tolkningene av ekteparet i filmen, og gjør JEG GIR DEG MINE ØYNE til langt mer enn en viktig film for samfunnsdebatten. Heller enn å demonisere den voldelige ektemannen, søker regissør Bollaín og en fabelaktig Luis Tosar å skildre de psykiske mekanismene bak mishandling. JEG GIR DEG MINE ØYNEs renskårne realisme styrer unna det sentimentale og sosialpornografiske, og filmens enkle kraft kommer til å følge deg langt ut av kinosalen.

Regi

Icíar Bollaín (1967) er født i Madrid. Som skuespiller har hun medvirket i blant annet Victor Erices THE SOUTH (1983) og Ken Loachs LAND AND FREEDOM (1995). I 1991 begynte hun å skrive og regissere dokumentarer og fiksjonsfilmer for produksjonsselskapet La Iguana. Debutfilmen HI, ARE YOU ALONE? (1995) vant publikumsprisen under filmfestivalen i Valladolid, og Bollaín ble kåret til beste nye regissør. Oppfølgeren, FLOWERS FROM ANOTHER WORLD (1999), vant den internasjonale kritikerprisen i Cannes. I 2004 har hun bidratt til HAY MOTIVO (2004), en samling kortfilmer som reflekterer over terrorangrepet i Madrid 11. mars.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}