BIFF 2018

Jeg vil bo i mitt navn

2018 • 0t 40m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Lars Erlend Tubaas Øymo
Manus
Lars Erlend Tubaas Øymo
Foto
Lars Erlend Tubaas Øymo
Produsent
August Baugstø Hanssen
Tomas Espedals ville og poetiske liv

Med bøker som «Biografi (glemsel)» (1999), «Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv» (2006) og «Imot kunsten» (2009) skrev Tomas Espedal seg tidlig inn i bølgen av norske forfattere som trekker veksler på selvbiografiske elementer i romanene sine. I dokumentaren JEG VIL BO I MITT NAVN kommer vi nært på forfatteren som både forfatter og menneske, hvis en slik todeling er gyldig for tilfellet Espedal.

Regissør og fotograf Lars Erlend Tubaas Øymo følger Espedal gjennom livet og skrivingen, fra fotturer i de franske alpene og reiser til Gran Canaria og Provence til møter med den aldrende faren, alltid via skrivekjelleren i Bergen. Med sin sjarm og vidd er Espedal et takknemlig menneske å portrettere: Det føles som et privilegium å få slå følge med ham gjennom hans forfriskende refleksjoner rundt vandring, alderdom, språk og død. Kombinasjonen av Øymos bilder av naturlandskapene, byene og innredningene forfatteren beveger seg i og musikk av Ketil Kinden Endresen, gjør JEG VIL BO I MITT NAVN til et kunstnerportrett som lever opp til Espedals uttalte forfatteroppdrag om å se det vakre.

Litteraturhuset i Bergen inviterer til samtale med Tomas Espedal og Lars E. Øymo fredag 28. september kl 20:00. Les mer.

Festivalgjest, Q&A: Lars Erlend Tubaas Øymo (regissør), forfatter Tomas Espedal

Regi

Lars Erlend Tubaas Øymo (Norge) JEG VIL BO I MITT NAVN er Øymos regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}