BIFF 2004

Jerusalem, min elskede

2004 • 1t 13m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jerusalem, min elskede
Regi
Jeppe Rønde

Det handler om tro og tvil når den danske dokumentaristen Jeppe Rønde drar til Jerusalem for å finne tilbake til sin tapte barnetro. På den kronglete veien mot troen møter Jeppe mennesker som kanskje har mer tro enn godt er. Vi blir med ham i møte med en muslimsk imam, en praktiserende jøde og en amerikansk kristen misjonær som står midt i en gågate og preker.

Det handler om tro og tvil når den danske dokumentaristen Jeppe Rønde drar til Jerusalem for å finne tilbake til sin tapte barnetro. På den kronglete veien mot troen møter Jeppe mennesker som kanskje har mer tro enn godt er. Vi blir med ham i møte med en muslimsk imam, en praktiserende jøde og en amerikansk kristen misjonær som står midt i en gågate og preker. JERUSALEM, MIN ELSKEDE har en suggererende stil med en blanding av lys og skygge, tro og tomhet, håndholdte tv-bilder og gjennominstruerte scener. Filmen kan på mange måter ses på som en reise inn i Jeppes tapte tro, men på et høyere plan en reise inn i religionen og et religiøst Jerusalem. Filmen tegner et fascinerende portrett av en by som tiltrekker seg religiøse fra alle kanter, men også søkende og fortapte sjeler som Jeppe. JERUSALEM, MIN ELSKEDE føyer seg inn i rekken av gode personlige dokumentarer vi har sett på kino de siste årene.

Regi

Jeppe Rønde (f. 1973) er regissør, fotograf og komponist. Rønde har en bachelor i film- og medievitenskap fra universitetet i København. JERUSALEM, MIN ELSKEDE er første del av trilogien "Tro, Håp og Kjærlighet". Rønde jobber nå med andre del med arbeidstittelen "The Swenkas". JERUSALEM, MIN ELSKEDE er hans første langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}