2015 • 0t 49m • Norge / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jihad: A Story of the Others
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Deeyah Khan
Foto
Neil Harvey
Produsent
Darin Prindle, Andrew Smith
De andres liv

Mengder av unge nordeuropeiske menn og kvinner har meldt seg til tjeneste for IS. Hva får tilsynelatende veltilpassede ungdommer til å bli voldelige ekstremister i fjerne land? Fenomenet er imidlertid ikke nytt: Fra Afghanistan til Bosnia har europeere deltatt i kamper som fremmedkrigere under ulike religiøse faner. Etter suksessen med BANAZ: A LOVE STORY retter Emmy-vinner Deeyah Khan nå sitt skarpe og oppriktig nysgjerrige blikk mot de som har falt utenfor i samfunnet.

Som før stiller Khan de rette spørsmålene, og finner balansen og nyansene i skildringen av komplekse, kontroversielle temaer. Gjennom fascinerende intervjuobjekter trekkes vi inn i mentaliteten til menneskene som Vesten frykter mest - nemlig menneskene som har vendt våre viktigste og mest grunnleggende verdier ryggen. Ledende britiske jihadister og tidligere krigshissere forteller om sine erfaringer med rasisme, utenforskap og behovet for å slå tilbake. Og i åpenbar kontrast til medias ensidige fremstillinger av muslimske fremmedkrigere, skildrer Khan disse menneskene med innsikt og medfølelse.

 

I etterkant av visningen blir det BT Allmenningen-samtale med regissør Deeyah Khan og Hilde Sandvik. Samtalen holdes på engelsk, og denne er inkludert i billett til visningen.

Regi

Deeyah Khan (Norge, 1977) Filmografi: BANAZ - A LOVE STORY (2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}