BIFF 2002

Jin Roh

1998 • 1t 38m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jin Roh
Regi
Okiura Hiroyuki & Mamoru Oshii

JIN-ROH er en mørk og annerledes versjon av etterkrigstidens Tokyo, hvor nazi-styrker har okkupert Japan. Den japanske regjeringen som innstiftes i denne situasjonen er langt fra demokratisk og befolkningen føler seg maktesløs. Den sosiale uroen kulminerer i dannelsen av Sekten, en bevæpnet gerilja som blant mange forskjellige metoder også bruker små jenter som de kaller ”R ødhetter” til å frakte eksplosiver. En soldat ved navn Fuse, tidligere en av geriljaens fremste menn, sørger over tapet av en av de små jentene som jobbet for Sekten. Han blir et nevrotisk vrak og er fast bestemt på å bli venner med den døde jentens søster.

JIN-ROH har hatt en merkelig spredning, og hadde blant annet verdenspremiere utenfor Japan. Filmen har blitt vist på obskure tidspunkt på diverse filmfestivaler, men har oppnådd en formidabel tilhengerskare i løpet av de siste par årene. Det er en glede for BIFF å kunne presentere en av animasjonsfilmens absolutte glansnummer.

Regi

Hiroyuki Okiura, regissør. Født i Osaka i 1966.
Det er ikke kjent for så mange at Hiroyuki Okiura har jobbet med berømte filmer som GHOST IN THE SHELL, MEMORIES, PATLABOR 2 og AKIRA før han begynte på JIN-ROH.
Mamoru Oshii, manusforfatter/planlegger (1949)
Står bak store klassikere som YATSURA, PATLABOR (en tegneserie og to filmer) og GHOST IN THE SHELL. Han er berømt for sine intrikate plot og detaljerte universer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}