BIFF 2021

John – den siste norske cowboy

2021 • 1t 30m • Norge

43 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Frode Fimland
Manus
Frode Fimland
Foto
Jason Burlage, Frode Fimland
Produsent
Elisabeth Kleppe, Frode Fimland
Det bor en underlig gråsprengt en i USA også

I den amerikanske delstaten Montana driver 92 år gamle John Hoiland gården sin på gamlemåten. Alderen til tross, er han selv ute og mater kuene hver dag, for som etterkommer av norske innvandrere har han blitt oppdratt til å arbeide hardt og leve sparsommelig. Dét bærer det slitne og kaotiske huset hans tydelig preg av. For selv om millionærer står i kø for å kjøpe den snaut 5000 mål store eiendommen hans, lever John et liv preget av nøysomhet og nærhet til dyrene og naturen.

Med BERGEN – I ALL BESKJEDENHET stod Frode Fimland bak en av fjorårets store kinosuksesser. I sin nye dokumentar følger han opp trådene fra to andre publikumsfavoritter, nemlig SØSKEN TIL EVIG TID (BIFF 2013) og SØSKEN TIL EVIG TID: AMERIKAREISA. Som søskenparet Magnar og Oddny Kleiva lever John et ganske annet liv enn det de fleste av oss andre gjør, og slik blir dette varme og rustikke portrettet en fascinerende skildring av en måte å forholde seg til tid, penger og omverdenen på, som er i ferd med å dø ut.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Frode Fimland (regissør)

Regi

Frode Fimland (Norge) Filmografi: BERGEN – I ALL BESKJEDENHET (2020), VILDMARKENS SØN (2018), SØSKEN TIL EVIG TID: AMERIKAREISA (2015), SØSKEN TIL EVIG TID (BIFF 2013)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}