BIFF 2012

Joschka und Herr Fischer

2011 • 2t 18m • Tyskland / Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Joschka und Herr Fischer
Regi
Pepe Danquart
Studentaktivist, urban geriljasoldat, drosjesjåfør – og minister.

Han var studentaktivist, urban geriljasoldat og drosjesjåfør; Joseph «Joschka» Fischer kom ut av den utenomparlamentariske opposisjonen i Tyskland og ble først joggeskokledd miljøminister og deretter dresskledd utenriksminister. Regissør Pepe Danquart følger Fischers mangefasetterte politiske liv gjennom seksti år. Filmen er som en tidsmaskin med Fischer bak spakene; den undersøker de ulike epokene han spilte en rolle i å forme - og som igjen formet ham.

JOSCHKA AND SIR FISCHER er noe mye mer enn en biografisk dokumentar. Danquart presenterer oss for en underholdende og informert undersøkelse av etterkrigs-Tyskland, og viser frem bildemateriale som tidligere ikke er blitt vist. Han beskriver landets lange søken etter demokrati og arbeid med å forholde seg til sin grusomme fortid. Fischers tankefulle og kritiske svar når han konfronteres med vonde bilder fra både tysk og egen historie, inviterer oss til å se både Fischer og tysk historie med et nytt blikk.

Regi

PEPE DANQUART er født i 1955 og studerte kommunikasjonvitenskap ved Universitetet i Freiburg fra 1975 til 1981.DANQUART regisserte kortfilmen SCHWARZFAHRER (1993), en film som ble vist på filmfestivaler over hele verden, og som mottok flere priser, inkludert en Oscar for beste kortfilm. Blant andre av hans filmer kan nevnes DEADALUS (1991), en del av fjernsynsdokumentarserien DAS 7. JAHR – ANSICHTEN ZUR LAGE DER NATION (1997), PLAYBOYS (1998), HEIMSPIEL (2000), som gav DANQUART den tyske filmprisen i gull, MOERDERINNEN (2001), SEMANA SANTA (2002), samt sykkeldokumentaren HELL ON WHEELS (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}