BIFF 2011

José Martí: kanarifuglens øye

2010 • 2t • Cuba / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
José Martí: el ojo del canario
Regi
José Martí: el ojo del canario
Cubas store regissørs solide drama om Cubas store frigjøringshelt

José Martí var den politiske og poetiske lederen for Cubas frigjøringskamp mot Spania på 1800-tallet. Pennen var skarpere en sverdet, så han ble fort drept da den avgjørende krigen begynte. Alle politiske leirer omfavner Martí, som har statue både på Revolusjonsplassen i Havanna og i Central Park i New York.

JOSÉ MARTÍ: KANARIFUGLENS ØYE forteller historien om den unge Martí og hans utvikling av en sterk sans for rettferdighet. Litt slik MOTORSYKKELDAGBØKENE fortalte om Che Guevaras politiske oppvåkning, blir vi her kjent med en ung gutt som allerede som tenåring skulle komme til å bli fengslet for sin kamp for et uavhengig Cuba. Filmen er ikke et glansbilde eller et helteportrett, men presenterer en menneskelig skikkelse med tvil og skavanker. Regissør Fernando Pérez, som har vært Cubas store auteur de siste tjue årene, har som alltid et bunnsolid grep om fortellingen. Historien er engasjerende og filmen er visuelt vakker i sin iscenesettelse av kolonitidens Cuba.

Regi

Fernando Pérez har vært Cubas fremste filmskaper de siste tiårene. Han har vært på kino i Norge med MIRAKELET I HAVANNA (1998) og SUITE HABANA (2003), som begge fikk veldig gode kritikker. Pérez kommer til Bergen for å presentere JOSÉ MARTÍ: KANARIFUGLENS ØYE, som har blitt svært godt mottatt i hjemlandet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}