BIFF 2021

Journalist i krig

2021 • 0t 53m • Norge / Irak / Syria

37 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Journalist i krig – ofrenes stemme
Språk
arabisk/engelsk/norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Morten Offerdal, Vegard Lund Bergheim
Foto
Vegard Lund Bergheim
Produsent
Vegard Lund Bergheim, Trude Refsahl
Bli med norske krigsjournalister på jobb ved frontlinjen i Syria

Krig er noe av det verste samfunn, familier og enkeltindivider kan oppleve, men for noen er det også en jobb. I denne dokumentaren blir vi med journalistene Tor Arne Andreassen og Afshin Ismaeli til Syria for å dokumentere Den islamske statens kollaps. Ismaeli har selv vokst opp i en flyktningleir hvor det ikke fantes journalister som kunne fortelle hans historie, og i voksen alder har han viet sitt liv til å gi flyktninger og andre sårbare grupper en stemme.

JOURNALIST I KRIG viser oss hvordan journalistene jobber for å få tak i historiene vi leser i avisene og ser på nyhetene, og gir oss et innblikk i noen av menneskeskjebnene de kommer i kontakt med. Her får vi dramatiske skildringer av kamper mellom kurdisk-ledede koalisjonsstyrker og de siste fanatiske IS-soldatene som nekter å innse at slaget er tapt, og hjerteskjærende scener fra utbombede byer og flyktningleire der barn lever i nød. Og vi får også møte en rekke skandinaviske menn og kvinner som reiste til Syria for å slutte seg til IS-kalifatet, og som nå gjør sitt beste å forklare og begrunne sine valg.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Morten Offerdal (regissør), Vegard Lund Bergheim (regissør), Trude Refsahl (produsent)

Regi

Morten Offerdal (Norge), Vegard Lund Bergheim (Norge) JOURNALIST I KRIG er deres første dokumentar sammen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}