BIFF 2012

Juan of the Dead

2011 • 1t 32m • Cuba / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Juan de los muertos
Regi
Alejandro Brugués
Buena Vista Zombie Club.

Juan har knapt gjort et dagsverk på sine førti år i sosialismens karibiske paradis. Med late og moralsk lugubre kumpaner fikser og trikser han seg til romflasker og andre livsnødvendigheter. Men: En dag brytes det lokale revolusjonskomitémøtet av at en servil tyster rabler helt og går løs på folk. Smitten sprer seg. Er det zombier eller dissidenter i hendene på imperialistnaboen i nord, slik nyhetene sier? Juan gjør som enhver god cubaner i krisetid, og finner et økonomisk smutthull: Gjengen hans tar livet av folks smittede kjære mot betaling.

JUAN OF THE DEAD spiller på den britiske zombiekomedien SHAUN OF THE DEAD, og er en forlystelse i samme ånd, en splatter med spark mot styresmakter og et vell av populærkulturelle referanser. På premieren i Havanna sloss folk fysisk om plass, men flere tusen kom ikke inn. Filmen vant publikumsprisen både der og i Miami, Montreal, São Paolo, Leeds osv., osv. Gi deg hen til poengtert politisk satire og slapp slapstick i Cubas første zombiefilm.

Regi

36 år gamle ALEJANDRO BRUGUÉS ble født I Argentina av cubanske foreldre, men vokste opp på Cuba hvor han gikk på filmskole og ble manusforfatter. Han har skrevet manus på hjemlige suksesser som TRES VECES DOS (2004) og FRUTAS EN EL CAFÉ (2005). Som regissør gjorde han seg bemerket med spillefilmdebuten PERSONAL BELONGINGS (2007). Med JUAN OF THE DEAD erobrer BRUGUÉS nå verden med kinodistribusjon over hele kloden etter publikumspris på publikumspris på festivaler fjernt og nært. Han er en del av det ganske uavhengige cubanske produksjonsselskapet Producciones La 5ta Avenida.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}