BIFF 2017

Jupiters måne

2017 • 2t 04m • Tyskland / Ungarn

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jupiter holdja
Språk
ungarsk
Undertekster
engelsk
Regi
Kornel Mundruczo
Manus
Kornél Mundruczó, Kata Wéber
Foto
Marcell Rév
Produsent
Viola Fügen, Eszter Gyárfás, Michel Merkt, Viktória Petrányi, Michael Weber
Årets beste superflyktningfilm

Superheltblockbuster møter arthousedrama i denne spennende og høyst dagsaktuelle fortellingen om syriske Aryan som finner veien til Ungarn etter en lang og strabasiøs flukt fra sitt krigsherjede hjemland. På veien blir han skutt av en grensevakt, men istedenfor å dø ender han opp med mystiske og tilsynelatende overnaturlige evner. Disse evnene gjør Aryan til en ettertraktet mann i hans nye hjemland – for det mangler ikke på folk som vil utnytte kreftene hans i kommersiell kapasitet, bruke ham som et religiøst symbol og straffe ham for forbrytelsen det er å ønske seg et liv uten krig.

JUPITERS MÅNE er en eksepsjonelt visuelt imponerende film, med effekter som kan måle seg med en hvilken som helst Marvel-blockbuster, og et fotoarbeid som tar pusten fra publikum. Som i sin forrige film WHITE GOD (2014), bruker Kornél Mundruczó elementer fra sjangerfilmens verden for å engasjere publikum i vår tids definerende politiske og moralske spørsmål – og JUPITERS MÅNE er en superheltfilm du sent vil glemme.


Festivalgjest: Kornél Mundruczó, regissør og Kata Wéber, manusforfatter

Regi

Kornél Mundruczó (Ungarn, 1975) Filmografi: WHITE GOD (BIFF 2014), TENDER SON (2010), DELTA (2008), JOHANNA (2005), PLEASANT DAYS (2002), THIS I WISH AND NOTHING MORE (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}