BIFF 2010

Just Like Us

2010 • 1t 12m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Just Like Us
Regi
Ahmed Ahmed
Tro det eller ei, men Midtøsten har faktisk en sans for humor

Det er ikke til å stikke under en stol at Midtøsten har noe av et imageproblem. For hver eneste positive nyhet som kommer ut av regionen, kommer nittini nyhetsinnslag om selvmordsangrep, krigshandlinger og uforsonlige politiske standpunkter. Ikke bare later Midtøsten til å være fast bestemt på å legge all sin tid på å krangle, slåss og krige – de gjøre det på en fryktelig humørløs måte. I denne morsomme og sosialt bevisste dokumentarfilmen tar regissør og stand up-komiker Ahmed Ahmed oss med på en rundreise i Midtøsten med det mål for øye å bevise at regionen faktisk har en sans for humor.

Det finnes et ordtak som sier at humor er tragedie pluss tid. Midtøsten er en del av verden som har mer enn sin tilmålte andel tragedier, problemet er kanskje dette med tid. Midtøsten er en region preget av konstant uro og tilsynelatende evige religiøse og politiske spenninger. I JUST LIKE US møter vi et knippe komikere med tilknytning til Midtøsten, som alle forsøker å nyansere omverdenens bilde av regionen og regionens bilde av seg selv.

Regi

Ahmed Ahmed en egyptisk-amerikansk komiker, skuespiller og regissør som flyttet til Hollywood i en alder av 19 år for å slå igjennom. Siden den gang har han spilt i TV-serier som "Roseanne", "JAG" og "Punk'd", i tillegg til filmer som SWINGERS (1996) og IRON MAN (2008). JUST LIKE US er hans første film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}