2002 • 2t 16m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
K-19: The Widowmaker
Språk
Engelsk
Regi
Kathryn Bigelow
Manus
Christopher Kyle
Foto
Jeff Cronenweth
Produsent
Kathryn Bigelow, Edward S. Feldman, Joni Sighvatsson, Christine Whitaker

I 1961 ville Sovjetunionen teste sin nyeste stolthet, den atomdrevne u-båten K-19. På sitt tokt til Grønlandshavet skal besetningen teste en atomrakett, noe kaptein Polenin motsetter seg fordi båten er en prototyp og ikke klargjort for en slik manøver. Han blir derfor erstattet av kaptein Vostrikov, som har en helt annen innstilling og som utsetter båten og mannskapet for en rekke farlige situasjoner på vei mot testfeltet. En ulykke inntreffer - atomreaktorens kjølesystem lekker radioaktivt materiale. For å holde kjølingen i sjakk, må deler av mannskapet utsette seg for stråling og tragedien er et faktum.

Filmen er basert på faktiske hendelser, som er blitt hemmeligholdt i lang tid. Den omhandler blant annet inkompetanse på flere nivå, noe som slett ikke er uvanlig selv i dag, når man tenker på Kursk-tragedien som nylig rystet en hel verden.

Regi

Kathryn Bigelow er født i 1951 og er noe så sjeldent som en kvinnelig actionfilm-regissør. Den tidligere avantgardekunstmaleren har gjort suksess med flere kassasuksesser. Hun debuterte med THE LOVELESS i 1981. Gjennombruddet kom ti år etter med POINT BREAK med Patrick Swayze og Keanu Reeves. Sci-fi-filmen STRANGE DAYS fra 1995, ble en kommeresiell flopp, men høstet gode kritikker. For øvrig har hun bak seg filmene NEAR DARK (1987), BLUE STEEL (1990) og THE WEIGHT OF WATER (2000) som fremdeles ventes på kino i Norge.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}