BIFF 2003

Kalenderpikene

2003 • 1t 48m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Calendar Girls
Språk
Engelsk
Regi
Nigel Cole
Manus
Juliette Towhidi, Tim Firth
Foto
Ashley Rowe
Produsent
Suzanne Mackie, Nick Barton
KALENDERPIKENE er inspirert av den sanne historien om en gruppe kvinner som viste alt - eller nesten alt - for en god sak, og som et resultat av dette ble internasjonale kjendiser, og inspirerte millioner av kvinner verden over. I den ene hovedrollen møter vi velkjente Helen Mirren, som initiativtakeren Chris, og i den andre Julie Walters, fra filmer som "Billy Elliot" og filmene om Harry Potter, som Chris' bestevenninne Annie. Begge karakterene er basert på to av de virkelige "kalenderpikene", hhv. Tricia Stewart og Angela Baker, sistnevnte hvis ektemanns død var den utløsende faktoren til tidenes pengeinnsamling.

CALENDAR GIRLS er basert på den sanne historien om en gruppe kvinner som viser alt - eller nesten alt - for veldedighet, og som et resultat av dette blir internasjonale kjendiser. Kvinneinstituttet i Storbritannia står for tradisjonsrike ferdigheter som å lage syltetøy, presse blomster, strikke og bake. Så når en uvanlig gruppe kvinner er på jakt etter en ny måte å skaffe penger på, bestemmer de seg for å ta instituttets årlige kalender, som vanligvis inneholder landskap og blomster, og lage noe tradisjonelt - men på sin egne originale måte. Bak bakingen, eplepressingen og blomsterdekorasjonene er kvinnene splitter nakne. En komedie av uante proporsjoner, en slags I BLANKE MESSINGEN for menn.

Regi

Nigel Cole begynte sin karriere som teaterregissør i England og Skottland før han tok steget inn i TV. Han har regissert en rekke dokumentarer og dramaserier, blant annet den kritikerroste serien "Landsbylegen" (1996) og den populære serien "Kalde føtter". Hans første spillefilm var SAVING GRACE (2000).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}