BIFF 2009

Kaos i landsbyen

2009 • 1t 15m • Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Panique au village
Regi
Stéphane Aubier & Vincent Patar
En plastcowboy, en plastindianer og en plasthest på eventyr

KAOS I LANDSBYEN tar utgangspunkt i den franske TV-serien "Panique au village". Og i likhet med TV-serien tar filmen for seg eventyrene til en cowboy, en indianer og en hest – alle laget av god, gammeldags plastikk. Og dersom det fantes noen tvil – det er ikke lett å være verken cowboy, indianer eller hest. Særlig ikke når herr cowboy og herr indianer planlegger å overraske herr hest på bursdagen, men i stedet ender opp med å brenne ned huset hans. Trioen legger deretter ut på en rekke surrealistiske eventyr som blant annet tar dem til jordens indre og tilbake, men som ikke gjør en døyt for å gjøre livene deres lettere.

Stilistisk er Kaos i landsbyen svært fascinerende; ved første øyekast ser figurene ut som vanlige plastleker som er flyttet rundt på omtrent samme måte som når barn gjør når de leker. Men ser man nærmere etter, vil man oppdage at filmens tilsynelatende primitive teknikk ikke er så primitiv likevel.

Kaos i landsbyen er den første animerte langfilmen som er dubbet i Bergen, og i rollene kan du høre blant annet Helge Jordal og Gustav Lorentzen (kjent fra Knutsen & Ludvigsen) injisere liv i de tilsynelatende livløse plastikkfigurene.

Regi

Stéphane Aubier er en fransk regissør og animatør som har jobbet med animasjonsfilm siden det sene 80-tall. Han arbeider som regel sammen med Vincent Patar, og har regissert TV-serier som "Pic Pic André show" og "Panique au village", som KAOS I LANDSBYEN ER BASERT PÅ. Hans første lengre animasjonsfilm var novellefilmen PIC-PIC, ANDRÉ ET LEURS AMIS (2001). KAOS I LANDSBYEN er hans første spillefilm.

Vincent Patar er en fransk regissør og animatør som har jobbet med animasjonsfilm siden det sene 80-tall. Han arbeider som regel sammen med  Stéphane Aubier, og har regissert TV-serier som "Pic Pic André shoow" og "Panique au village", som KAOS I LANDSBYEN ER BASERT PÅ. Hans første lengre animasjonsfilm var novellefilmen PIC-PIC, ANDRÉ ET LEURS AMIS (2001). KAOS I LANDSBYEN er hans første spillefilm.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}