BIFF 2012

Kapringen

2012 • 1t 43m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kapringen
Språk
Dansk
Regi
Tobias Lindholm
Manus
Tobias Lindholm
Foto
Magnus Nordenhof Jonck
Produsent
Tomas Radoor, René Ezra
En kapring på mest autentisk vis

Tobias Lindholms andre film som regissør er en skremmende autentisk en: KAPRINGEN er historien om lasteskipet Rozen, som kun dager før det når sitt mål i havnen i Mumbai blir kapret av somalske pirater. Kapringseksperten Connor Julian blir kalt inn for å forsøke å snakke med piratene, og slik begynner en intens forhandling på skipet. Det som skiller KAPRINGEN fra andre filmer i samme sjanger er den enorme vekten som er lagt på autentisitet. Filmen ble spilt inn på location i Mogadishu, båten og dens mannskap har tidligere blitt kapret i virkeligheten, og de somaliske piratene blir spilt av somaliske flyktninger. Dette gjør at man hele tiden tror på det man ser – rollefigurene, settingen og historien er konstant troverdig, og gir oss et skremmende innblikk i moderne piratvirksomhet.

KAPRINGEN er dermed først og fremst en realistisk skildring av faktiske forhold, og Lindholm har ikke satt seg fore å lage en actionfilm. Her finnes ingen actionhelter, kun vanlige mennesker fanget i en fryktinngytende situasjon.

Regi

TOBIAS LINDHOLM er en dansk regissør og manusforfatter. I samarbeid med regissør Thomas Vinterberg skrev han manuset til det prisvinnende dramaet SUBMARINO (2010). Han har også skrevet flere episoder av seriene SOMMER (2008) og BORGEN (2010). Lindholms regidebut var R i 2010, et drama som vant hele elleve priser, der to av dem var for beste film og en for beste regissør. Lindholm har ellers vunnet og blitt nominert til priser for SUBMARINO. I år er han aktuell med to filmer; KAPRINGEN som regissør og JAGTEN som manusforfatter. Neste år kommer I LOSSENS TIME, hvor Lindholm sammen med flere har skrevet manuset basert på Per Olov Enquists teaterstykke.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}