BIFF 2001

Kaptein Corellis mandolin

2001 • 2t 11m • Storbritannia, Frankrike, USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Captain Corelli's Mandolin
Språk
Engelsk
Regi
John Madden
Manus
Shawn Slovo, etter bok av Louis De Bernieres
Foto
John Toll A.S.C.
Produsent
Tim Bevan, Eric Fellner, Kevin Loader, Mark Huffam

En episk fortelling om kjærlighetens håp og krigens brutaliteter under den italienske okkupasjonen av Hellas under Den andre verdenskrig. Hellas' idylliske og vakre Middelhavskyst er blitt invadert av Italia og horder av italienske soldater er gått i land på den en gang så fredelige øyen Cephallonia. Kaptein Corelli (Nicola Cage) er en offiser som er kjent for sin jovialitet og lidenskap for å spille mandolin. Han kommer tidlig i konflikt med øyens beboere og gjør spesielt landsbylegens datter, den vakre Pelagia (Penelope Cruz) rasende. Men forholdet mellom Pelagia og kapteinen utvikler seg etterhvert til mer enn vennskap. Etterhvert som krigen intensiveres, blir Corelli og Pelagia tvunget til å velge mellom troskap til fedrelandet og kjærligheten de føler for hverandre. Filmen er basert på suksessromanen av Louis De Bernieres.

Hellas' idylliske og vakre Middelhavskyst har blitt invadert av Italia, og horder av italienske soldater har gått i land på den en gang så fredelige øya Cephallonia.

Kaptein Corelli (Nicolas Cage), en offiser kjent for sin joviale personlighet og lidenskap for sin mandolin, kommer til å begynne med i konflikt med øyas beboere. Han gjør spesielt øyas landsbylegens datter, den vakre og viljesterke Pelagia (Penelope Cruz) rasende. Corellis sjarme og anstendighet, sammen med hans ønske om en fredelig og stille krig, vinner til slutt deres vennskap.

Når Pelagias forlovede, den lokale fiskeren (Christian Bale), reiser for å ta del i krigen vokser forholdet mellom Pelagia og Corelli seg sterkere. Etterhvert som krigen intensiveres blir Corelli og Pelagia tvunget til å velge mellom deres troskap til fedrelandet og kjærligheten de føler for hverandre - en kjærlighet som må overvinne enorme odds.

I hovedrollene finner vi Oscar-vinner Nicolas Cage (Leaving Las Vegas, Gone in 60 Seconds) og Penelope Cruz (Alt om min mor). Ellers medvirkende er John Hurt (Elefantmannen), Christian Bale (American Psycho), David Morrisey (Hilary and Jackie) og Irene Pappas (Zorba). John Madden (Shakespeare in Love) regisserer fra et manus av Shawn Slovo (En splittet verden). Filmen basert på Louis de Bernieres klassiske roman med samme navn.

John Madden er best kjent for fjorårets prisvinnende drama, "Shakespeare in Love", som ble hedret med tre Golden Globe priser, fire BAFTA priser og syv Oscar-priser, bl.a. for Beste Film. Madden stod også for regien av "Hennes Majestet Fru Brown" som ble tildelt to Oscar og åtte BAFTA-nominasjoner.

Regi

John Madden er kanskje best kjent for SHAKESPEARE IN LOVE, som ble hedret med bl.a. syv Oscar-priser, bl.a. for Beste film. Madden (1949) er fra Portsmouth i Hampshire, England. På 70-tallet arbeidet han for det meste med teater og radio både i England og USA. Han dro tilbake til Storbritannia i 1984 og laget sin første TV-film POPPYLAND. Siden regisserte han en rekke fjernsynsfilmer, bl.a. TRUTH OR DARE med Helen Baxendale. Han regisserte bl.a en episode av INSPEKTØR MORSE og sto også for regien for HENNES MAJESTET FRU BROWN, som ble tildelt to Oscars.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}