BIFF 2010

Kawasakis rose

2009 • 1t 40m • Tsjekkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kawasakiho ruze
Regi
Jan Hrebejk
Har du en hemmelighet du vil fortelle?

Som man bretter ut papirfoldene i en ’Kawazakis rose’ fra origamiens verden, blir hemmelighetene til karakterene i KAWASAKIS ROSE brettet ut én etter én. Filmen følger en tsjekkisk familie i tiden etter Fløyelsrevolusjonen. Vi møter den forhenværende hemmelige politiagenten Josek som sliter med å rettferdiggjøre sitt tidligere liv for sine yngre familiemedlemmer. Hemmeligheter nøstes opp når han blir gjenstand for en dokumentarfilm om seg selv regissert av sin svigersønn. Konflikten mellom det gamle samfunnet og det nye blir et essensielt tema. Hvordan en ny generasjon ser på den eldre gardes tidligere valg og hvordan dette har formet samfunnet de nå lever i er én ting, men det å tilgi handlinger utført av mennesker som Josek – som i dag er en respektert forsker og professor – er som regel enklere i teori enn i praksis.

KAWASAKIS ROSE er en betimelig kommentar til de samfunnsmessige endringene i et Øst-Europa som fortsatt er i konstant utvikling, og et fascinerende innblikk i hva som ligger til grunn for disse.

Regi

Regissør Jan Hrebejk har sin bakgrunn i miljøet rundt det anerkjente Academy of Performing Arts i Praha. På KAWASAKIS ROSE samarbeider han nok en gang med manusforfatter Petr Jarchovský, og sammen står de to også bak den kritikerroste og oscarnominerte DIVIDED WE FALL fra 2000. Som en rekke andre Øst-Europeiske filmskapere fokuserer også han på omveltingen fra kommunismen til dagens samfunn. Han tar inspirasjon fra sin egen kultur og historie for å gi seerne et innblikk i en verden i stadig forandring; en verden med nye ideer, men også nye utfordringer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}