BIFF 2012

Keep the Lights On

2012 • 1t 41m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Keep the Lights On
Regi
Ira Sachs
Love hurts!

Erik er en ung og håpefull dokumentarfilmskaper fra New York som etter et uformelt møte med advokaten Paul gjennom en telesex-linje innser at han har falt pladask. Paul er tiltrekkende og tankefull, men skaphomofil. Likevel flytter de to mennene etter en stund sammen, og starter sakte arbeidet med å bygge fundamentet til det som skal bli et langt forhold. Men som vi vet: den perfekte kjærligheten finnes ikke, og når Paul lar Erik få innsyn i hans dopmisbruk starter en rå og smertefull kamp som handler om å forhindre at alt det etablerte går i oppløsning.

KEEP THE LIGHTS ON er på mange måter utypisk, idet den unnlater å dvele ved de vanlige problemstillingene som ofte tas opp i filmer som sentrerer seg rundt homofile karakterer, men heller fremviser problemer som synes å ha en universell relevans. Like fullt forteller filmen en sår og desperat historie, angivelig basert på regissør Ira Sachs egne opplevelser, om hvordan lidenskap alt for fort blir til lidelse i et forhold hvor avhengighet og besettelse eksisterer side om side.

Regi

IRA SACHS (f. 1965) er en amerikansk filmskaper, best kjent for sine spillefilmer MARRIED LIFE (2007), THE DELTA (1997) og Sundance-vinneren FORTY SHADES OF BLUE (2005). For KEEP THE LIGHTS ON vant han en ytterligere Sundance-nominasjon, samt Teddyprisen for beste spillefilm ved Berlinalen. Han jobber for tiden på sin neste film, THE GOODBYE PEOPLE, basert på en roman fra 1971 av forfatteren Gavin Lambert.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}