BIFF 2011

Kill List

2011 • 1t 35m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kill List
Språk
Engelsk
Regi
Ben Wheatley
Manus
Ben Wheatley, Amy Jump
Foto
Laurie Rose
Produsent
Claire Jones, Andrew Starke
Den britiske kriminalfilmen var ikke død

Jay er en britisk Irak-veteran, som etter endt tjeneste har slått seg inn på en karriere som leiesoldat uten moralske skrupler. Når han og kollegaen Gal av økonomiske årsaker er nødt til å ta et oppdrag som leiemordere og signerer sin mystiske klients kontrakt i blod, legger de rutinerte soldatene seg uforvarende ut med krefter som er langt mektigere enn de noensinne hadde kunnet forestille seg. I sin sørgelig oversette debutfilm DOWN TERRACE, skildret Ben Wheatley den britiske underverdenen med en høyst idiosynkratisk blanding av spenning, humor og visesang. I KILL LIST er humoren og visesangen erstattet av en enda mer urovekkende og foruroligende grunntone.

Filmens store styrke er da også hvordan spenningselementene og de overskridende scenene hele veien forankres i ekteskapelige krangler og banale scener fra et tilsynelatende ordinært engelsk hverdagsliv. Med sin høyst imponerende blanding av svart humor, skrekk, action og sosialrealisme er KILL LIST intet mindre enn den beste britiske kriminalfilmen siden Jonathan Glazers SEXY BEAST.

Regi

Karrieren til Ben Wheatley skjøt fart når han flyttet sitt virke som animatør og kortfilmskaper over på Internett. Etter hvert som nettsiden hans økte i popularitet ble han også mer og mer av interesse for de større mediebyråene. Etter å ha regissert noen TV-serier fikk han mulighet til å regissere sin første spillefilm, DOWN TERRACE (2009). KILL LIST er hans andre film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}