BIFF 2017

Kim Dotcom

2017 • 1t 48m • New Zealand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Kim Dotcom: Caught in the Web
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Annie Goldson
Manus
Annie Goldson
Foto
Dominic Fryer
Produsent
Alexander Behse
Er det sånn ytringsfrihet ser ut?

Den tysk-finske entreprenøren og aktivisten Kim Schmitz alias Kim Dotcom er en fascinerende mann. Ikke bare er den beryktede nettpiraten en av de fremste talspersonene for fildeling og fri flyt av informasjon på internett, han er også en larger-than-life skikkelse som elsker oppmerksomhet mer enn noe annet i hele verden. Og Dotcoms unike evne til å teste lovens grenser og irritere maktpersoner gjør ham både til et utmerket subjekt for dokumentarfilmer og til et yndet mål for institusjoner som ønsker å statuere et eksempel angående brudd på opphavsrett.

I dokumentarfilmen KIM DOTCOM: CAUGHT IN THE WEB forteller regissør Annie Goldson historien om hvordan Dotcom gikk fra telekortsvindel til å bygge seg opp en enorm formue via den ulovlige fildelingstjenesten Megaupload, og endte opp med å få sin glorete herregård på New Zealand raidet av væpnet politi i 2012. Dette er et underholdende og tankevekkende portrett av en mann mange ser på som en klovn, men som har en uhyggelig evne til å ligge et skritt foran både myndighetene og den teknologiske utviklingen.

Regi

Annie Goldson (New Zealand) Filmer i utvalg: HE TOKI HUNA: NEW ZEALAND IN AFGHANISTAN (2013), BROTHER NUMBER ONE (2011), AN ISLAND CALLING (2009), SHEILAS: 28 YEARS ON (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}