BIFF 2011

Know your Mushrooms

2008 • 1t 14m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Know your Mushrooms
Regi
Ron Mann
Kan sopp redde verden?

Sammen med soppekspertene Gary Lincoff og Larry Evans tar filmskaper Ron Mann i KNOW YOUR MUSHROOMS et dypdykk i soppens underlige og hemmelighetsfulle verden. Soppens sentrale plass i ethvert økosystem og innvirkning på jordens helsetilstand gjør den til en nyttig organisme. Blant soppens mange miljøvennlige bruksområder inngår rensning av forurensede områder og beskyttelse av jordbruksområder som et alternativ til sprøytemidler.

Mann ble inspirert av en tilfeldig samtale han hadde med kollega og soppentusiast Jim Jarmusch til å besøke den årlige Telluride Mushroom Festival i Colorado. Her møtes en unik mikro-subkultur av nerder, galninger, hipstere, frikere, kunstnere, kokker, musikere, matelskere og søkende sjeler for å hylle soppen. KNOW YOUR MUSHROOMS blander opptak fra festivalen med diverse arkivmateriale, animasjon og et neo-psykedelisk lydspor av the Flaming Lips, og tar oss med på en sanseutvidende reise til en verden hvor soppen muligens kan redde menneskeheten.

Regi

Ron Mann er en kanadisk dokumentarfilmskaper som først og fremst har fokusert på kanadisk og amerikansk alternativ- og protestkultur. Han driver selskapet Sphinx Productions, som har produsert de fleste av filmene hans. Blant filmene han har regissert er IMAGINE THE SOUND (1981), COMIC BOOK CONFIDENTIAL (1988), GRASS (1999, vist på BIFF i 2000), TALES OF THE RAT FINK (2006), KNOW YOUR MUSHROOMS (2008) og IN THE WAKE OF THE FLOOD (2010).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}