BIFF 2010

Knut Sigve fra Folkestad

2010 • 0t 52m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Knut Sigve fra Folkestad
Regi
Gunhild Asting
I en alder av 55 skal Knut Sigve omsider flytte hjemmefra

Knut Sigve Sollid (55) har bodd hjemme hos moren Gudveig (78) i den lille bygda Folkestad på Sunnmøre hele sitt liv. En dag kommer den uunngåelige samtalen. Mor er sliten og Knut Sigve må flytte til egen leilighet. Knut Sigve nekter å flytte hjemmefra, men forstår etterhvert at det ikke finnes noen annen utvei. Filmen skildrer forandringene i Knut Sigves liv og viser frigjøringen fra moren og bygda. For første gang i sitt liv forlater han det trygge redet og begir seg ut i den store, ukjente verdenen utenfor det miljøet han har tråkket rundt i siden han var barn.

KNUT SIGVE FRA FOLKESTAD er en varm, men også sår dokumentarfilm om en mann som tvinges til å møte voksenlivets utfordringer på et litt annet punkt i livet enn folk flest.

Regi

Gunhild Asting kommer fra Ringerike og bor nå i Oslo. Etter studier ved The Surrey Institute of Art and Design og ved Høgskulen i Volda debuterte hun med dokumentarfilmen IT’S HARD TO BE A ROCK’N ROLLER i 2006. Filmen utmerket seg på Den norske filmfestivalen i Haugesund og vant prisen ”Gledespreder”. De siste årene har Asting jobbet som regissør på ulike dokumentarserier for TV, blant annet DE SOM BYGGER LANDET. KNUT SIGVE FRA FOLKESTAD er hennes andre dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}