BIFF 2021

Kodenavn: Nagasaki

2021 • 1t 09m • Norge

37 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Festival

BIFF KINO

Språk
japansk/norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Fredrik S. Hana
Manus
Fredrik S. Hana, Marius K. Lunde
Foto
Christer B. Lunde
Produsent
Gunhild Oddsen, Co- produsent: Elin Sander
En sjangeroverskridende dokumentar om jakten på en forsvunnet mor

Marius Lunde ble født i Japan i 1985. I 1989 flyttet han til Norge sammen med sin norske far og japanske mor, men etter et år reiste moren tilbake til Japan, og kuttet all kontakt med familien. KODENAVN: NAGASAKI skildrer Marius’ forsøk på å reetablere kontakten med moren i voksen alder og forstå hvorfor hun forlot ham, og den gjør det på svært utradisjonelt vis: Med seg på reisen til Japan har han nemlig bestekompisen og filmskaperen Fredrik S. Hana, og sammen gjør de jakten på Marius’ forsvunne mor til en lek med filmatiske virkemidler og en reise gjennom filmsjangre, fra film noir til tegnefilm.

KODENAVN: NAGASAKI er en film om familie, opphav og savn, men det er også en dokumentar om hvordan film lærer oss å forstå og kontekstualisere følelser og opplevelser. Med sine stilsikre formgrep og løpende refleksjoner om hvordan stil og virkemidler bidrar til å forme virkeligheten som formidles, er dette en leken og følelsesladet dokumentar om en ung mann som forsøker å forstå en mor han aldri har kjent.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Fredrik Hana (regissør)

Regi

Fredrik S. Hana (Norge) har tidligere gjestet BIFF med kortfilmen ALLFADER (2012) og musikkvideoen til Mjød av Kvelertak (2010).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}