BIFF 2011

Kon-Tiki

1950 • 1t 17m • Norge / Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kon-Tiki
Regi
Thor Heyerdahl
60 år siden Norge vant Oscar for beste dokumentar

På midten av det 20. århundret var eventyr synonymt med Thor Heyerdahl. Den norske oppdageren ble verdensberømt i 1947 når han seilte med en provisorisk flåte på tvers av Stillehavet. Målet med denne spektakulære reisen var å bevise Heyerdals teori om sør-amerikanske indianere kunne ha befolket Polynesia ved å seile over havet. Heyerdahl dokumentere hele ferden til Kon-Tiki på film, og resultatet ble denne 58 minutter lange dokumentaren. Vi blir vitne til unike scener fra flåtens ferd og mannskapet på fem sine ulike opplevelser med havets dyreliv, fortalt med Heyerdahls nøkterne og upretensiøse stemme.

Boken om ekspedisjonen solgte 20 millioner eksemplarer, og filmen vant Oscar for beste dokumentar i 1951. Dette er foreløpig den eneste Oscarstatuetten en norsk film har mottatt, og BIFF ønsker å markere filmens 60-års jubileum med å bringe den tilbake til kinolerretet, mens vi venter på fiksjonfilmen som kommer neste år.

Regi

Thor Heyerdahl (1914-2002) var norsk arkeolog, forfatter og eventyrer. Han er verdenskjent for sine ekspedisjoner med Kon-Tiki, Ra og Ra II. Han dokumenterte flittig sine turer på film, som resulterte i de fire dokumentarfilmene KON-TIKI (1951), GALAPAGOS (1955), AKU-AKU (1960) og RA (1972).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}