BIFF 2016

Kongens nei

2016 • 2t 13m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
dansk/norsk
Undertekster
norsk
Regi
Erik Poppe
Manus
Harald Rosenløw Eeg, Jan Trygve Røyneland
Foto
John Christian Rosenlund
Produsent
Stein Kvae, Finn Gjerdrum
Storfilmen som åpner BIFF

Kong Haakons VIIs klare tale til nazistene under den andre verdenskrig er en av de viktigste årsakene til at det norske kongehuset den dag i dag nyter stor popularitet i befolkningen. Den folkevalgte kongen ble et viktig symbol på motstanden mot okkupasjonsmakten, og fra sitt eksil i Storbritannia holdt han håpet om frigjøringen i live gjennom krigsårene. I KONGENS NEI forteller regissør Erik Poppe historien om tre av de mest skjebnesvangre døgnene i norsk historie når han skildrer kongehusets dramatiske flukt fra de invaderende tyske styrkene i april 1940.

På rollelisten finner vi flere store navn, hvor hovedrollene som Kong Haakon og kronprins Olav spilles av henholdsvis danske Jesper Christensen, som har erfaring fra alt fra Bond-filmer til samarbeid med Lars von Trier, og Anders Baasmo Christiansen, en av våre mest kritikerroste skuespillere. Godt hjulpet av et sterkt skuespillerensemble leverer de særdeles sterke og nyanserte tolkninger, som bidrar til å løfte frem det menneskelige dilemmaet i krigssituasjonen. Resultatet er et spennende og storslått historisk drama som garantert vil bli årets store norske publikumsfavoritt.

 

Til åpningsforestillingen av KONGENS NEI kommer regissør Erik Poppe, og skuespillerne Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen, med flere.

 

PS. KONGENS NEI er helt utsolgt.

Regi

Erik Poppe (Norge, 1960) Filmografi: TUSEN GANGER GOD NATT (2013), DE USYNLIGE (2008), HAWAII, OSLO (2004), SCHPAA (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}