BIFF 2006

KONGOELVEN – HINSIDES MØRKET

2005 • 1t 56m • Belgia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Congo River – Au-delà des ténèbres
Regi
Thierry Michel
En fascinerende reise til Afrikas hjerte

Denne rike filmen tar oss med på en flere måneder lang reise oppover Kongoelven, en av verdens mektigste vannveier. Fra munningen til elvens kilder følger Thierry Michel i fotsporene til Stanley og Livingstone. Elven er som regel den eneste farbare veien rundt i Afrikas tredje største land – man kan nesten si at elven er landet. Gamle slepebåter dytter store lektere fulle av folk og fe, hele landsbyer, opp og ned floden. Elven har sin egen tidløse rytme, men den bærer også på landets minne. Møtene med menneskene langs bredden – fiskere, handelsmenn, voldtatte kvinner, barnesoldater, gleder og sorger, et helt folk på jakt etter lys og verdighet – blir en reise gjennom landets turbulente og blodige historie, fra morderen kong Leopold II til palassbyggeren Mobutu, men også et portrett av et land som nå holder på å reise seg fra asken.

I motsetning til Joseph Conrads roman "Heart of Darkness", går denne reisen hinsides krigens og tragediens mørke. Den blir en hymne til livet, akkurat som den frodige skogen som omgir floden.

Regi

Thierry Michel ble født i Charleroi i Belgia i 1952. Seksten år gammel begynte han å studere ved Institut des Arts et Diffusion i Brussel, hvor han nå underviser i filmavdelingen. Siden 1973 har han laget filmer og reportasjer fra en rekke land for belgisk fjernsyn. I de senere årene har Thierry Michel konsentrert seg mer om å lage kinofilm, og han har laget en rekke prisbelønte spille- og dokumentarfilmer i Brasil, Afrika og Asia, blant annet IRAN, VEILED APPEARANCES (2002) og MOBUTU, KING OF ZAIRE (1999).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}