BIFF 2010

Konserten

2009 • 2t 03m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Le Concert
Språk
Engelsk/Fransk
Regi
Radu Mihaileanu
Manus
Radu Mihaileanu, Héctor Cabello Reyes, Thierry Degrandi
Foto
Laurent Dailland
Produsent
Alain Attal
Bolsjoiorkesterets avsatte dirigent får en ny sjanse til å fremføre Tsjajkovskij i Paris

Andrej var en en gang en stor dirigent ved Bolsjoiteateret i Moskva, men han ble avsatt av Brezjnev fordi han trosset forbudet mot å ansette jødiske musikere. Etter avsettelsen arbeider han fremdeles på teateret, og en dag får han tilgang til en faksmelding som er en invitasjon fra Chateletteateret i Paris om å fremføre Tsjajkovskij. Andrej går i gang med å samle sammen sine gamle kolleger fra den gamle tiden, problemene er bare at kollegene nå er spredt for alle vinder. Men etter hvert trommes de sammen, en broket gjeng av virtuose, men ustyrlige rom-musikere, jødiske trompetister som heller vil drive business enn å spille musikk, samt en rekke andre musikere med mildt sagt variable ferdigheter.

KONSERTEN er en komedie som kombinerer briljant skuespill med utsøkte musikkfremførelser. Midt oppe i det hele er det selvsagt også en skjult romanse fra gammelt av, som nå manifisterer seg i full blomstring. Og det hele fører frem til en vakker og fantastisk finale du sent vil glemme.

Regi

Radu Mihaileanu ble født i Romania, men som student under Nicolae Ceausescus styre ble han tvunget til å forlate landet og havnet i Frankrike. Etter filmstudier debuterte han med filmen BETRAYAL i 1993. Fem år senere fikk han sitt internasjonale gjennombrudd med TRAIN OF LIFE. Filmen vant blant annet publikumsprisen for beste utenlandske film på Sundance-festivalen. Suksessen fortsatte med LIVE AND BECOME i 2005, som vant utallige priser, noe som bekreftet hans posisjon som en av de mest anerkjente europeiske regissørene i dag.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}