BIFF 2011

Koran By Heart

2011 • 1t 30m • USA / England / Maldivene / Tajikistan / Afghanistan / Senegal / Australia / Egypt

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Koran By Heart
Regi
Greg Barker
Lyden av Islam

Dokumentarfilmen KORAN BY HEART handler om den årlige koranresiteringskonkurransen i Kairo. Hit strømmer hvert år hundre unge deltakere fra 70 land for å resitere Koranen fra hukommelsen, etter helt spesielle regler for rytme og uttale. Filmen fokuserer hovedsakelig på de tre tiåringene Nabiollah, Rifdha og Djamil, som nervøse og sprengfulle av religiøse tekster reiser til Kairo for å konkurrere mot deltakere som er opptil dobbelt så gamle som dem. Det interessante i så måte er at hverken Nabiollah eller Rifdha snakker arabisk; deres forhold til Koranen er utelukkende fonetisk.

Djamil er sønn av en Imam, og reiser mutters alene fra Senegal. Sjarmtrollet Rifdha fra Maldivene er en skoleflink jente med evner helt utenom det vanlige, men hennes konservative far er likevel fullstendig klar på at hun uavhengig av utdannelse skal ende opp som husmor. Tadjikiske Nabiollah er på sin side verken istand til å lese arabisk eller sitt eget morsmål, ettersom memoriseringen av Koranen utgjør brorparten av hans utdannelse. Når premien er betalte stipender til prestisjefulle utdanningsinstitusjoner, er det med andre ord mye som står på spill…

Regi

Greg Barker er en regissør og produsent med bakgrunn i TV. Han har skrevet, produsert og regissert episoder av TV-serier som "Red Files" og "Frontline". SERGIO er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}