BIFF 2020

Kortreist kortfilm

2020 • 1t 53m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
norsk
Undertekster
engelsk

BIFF vil med det kortreiste konkurranseprogrammet være et utstillingsvindu for regionens filmskapere, og er stolt over å kunne presentere et utvalg av årets lokale produksjoner. Vinneren blir kunngjort på BIFFs prisutdeling, og mottar en pris på 10 000 kr. Filmene vises med engelske undertekster.

I år har vi gleden av å kunne gjøre litt ekstra ut av kortfilmvisningene på programmet. Nytt av året er at filmene vises i vår største visningsarena Røkeriet på USF Verftet. Etter filmene blir det samtale med filmskaperne, hvor publikum kan stille spørsmål. Om man går glipp av den første visningen, får man en ny sjanse siste helgen av festivalen – men da uten filmskaperne tilstede.

Årets vinner av kortreist kortfilm er HIJACK139. Se alle de kortreiste kortfilmene på visning 17. oktober. Mange av årets kortfilmer er også tilgjengelig på BIFF+ her.

undefined

HIJACK139
6 min | Regissør: Sondre Johre, Joachim Berg | Produsent: Høgskulen i Volda


ÅRETS KORTREISTE KORTFILMER:

undefined

ROCK BOTTOM
3 min
Regissør: Syver Flem
Produsenter: Syver Flem og Mathias Lohne

ROCK BOTTOM er en satirisk kortfilm med et kritisk blikk på sosiale strukturer. En ung mann har suksess i ung alder, men utfallet av vellykketheten er nok noe overraskende for de som må rydde opp – og for publikum også!


undefined

KNASK ELLER KNEP
16 min
Regissør: Morten Evelid
Produsent: Marie Fuglestein Lægreid, Linda Bolstad Strønen, DUOfilm

Black metal-entusiasten Magda (11) er ikke som de andre jentene. På Halloween har hun ingen å gå med, og storesøsteren overlater henne til seg selv. I løpet av kvelden treffer hun slemme jenter fra skolen, men også Nils Olav, som hun er forelsket i.


undefined

ELVELEIE
15 min
Regissør: Sylvelin Måkestad
Produsent: Turid Rogne, Aldeles

To unge søstre går til drastiske skritt for å innfri morens siste ønske – å våke over henne til sjelen har forlatt kroppen. Mot familiens ønske, legger de ut på en siste reise med moren for å forstå hva som skjer når man dør.


undefined

SYMMETRI
8 min
Regissør: Christer Steffensen
Produsent: Sivert K. Harang, Blinkfilm

I en verden hvor alt er i perfekt symmetri, sliter Fred med å finne sin plass i det store bildet.

undefined

MORSDAG
5 min
Regissør og produsent: Hanne Andersen, Raggsokk Productions

Et ungt par legger seg for kvelden. Når Ida har glemt å bake kake til moren redder Joar situasjonen, men det skal mer til for å redde kvelden. Hun prøver å dele en nyhet, men han blir mer og mer fjern.

undefined

BEHNAM
12 min
Regissør: Goran Rokolj
Produsent: Gorida Production AS

Behnam er politisk flyktning fra Iran som lever et helt alminnelig liv på Voss. I hjemlandet var han en lovende bryter med resultat i verdensklasse. Folk på Voss aner ikke noe om hans bakgrunn og ferdigheter – helt til han besøker den lokale sportsklubben.

undefined

VANNSKREKK
14 min
Regissør: Vigdis Nielsen
Produsent: Njål Lambrechts, Blinkfilm

Vilja (11) må våge seg ut på dypt vann for å forsvare seg mot hetsen fra jentegjengen som utfordrer hennes forhold til både hennes gammeldagse bestefar og til seg selv. VANNSKREKK er en film om ensomhet og mot.

undefined

MIN SIDE
26 min
Regissør og produsent: Stefan Witts

Bipolare Rebekka er redd for å bli sviktet, etter å ha blitt forlatt av faren som ung. Hun plages av spørsmål som tærer på selvbildet, og i sin desperate jakt på svar hjemsøkes hun av fordommer, ubevisste valg og uforutsette komplikasjoner.

undefined

DANGFART & JEG
11 min
Regissør: Kaspar Synnevåg
Produsent: Henrik Hylland Uhlving, Kaspar Synnevåg, North Sea Productions

Møt mannen bak Facebook-fenomenet Dangfart Tønnessen, som har over 200 000 følgere på sosiale medier.

undefined

HIJACK139
6 min
Regissør: Sondre Johre, Joachim Berg
Produsent: Høgskulen i Volda

En ung mann bestemmer seg for å kapre et fly fra Trondheim til Oslo. Denne animerte dokumentaren forteller historien om hva som skjedde på Braathens SAFEs flight 139 21. juni 1985.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}