BIFF 2002

Krigeren Musa

2001 • 2t 08m • Kina / Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Musa
Regi
Kim Sung-su

KRIGEREN MUSA er nok en guttefilm, uten tvil. Men du verden så vakker den er i all sin brutalitet! Handlingen foregår på 1300-tallet i Kina og er basert på faktiske hendelser. Da Ming-dynastiet tok makten i Kina, ble en utsending til Korea myrdet, noe som førte til et kjølig diplomatisk forhold. Koreanerne prøvde å rette på dette ved å sende en delegasjon med diplomater under militær beskyttelse til Kina og det er denne gruppens skjebne vi følger. Gruppen blir arrestert og sendt ut i ørkenen i eksil, egentlig for å dø. Skjebnen ville det imidlertid slik at en Ming-prinsesse, som var havnet i fiendens hender, ble befriet av disse stolte, fryktløse koreanske krigerne. De går gjennom ild og vann for å føre henne tilbake til de nye herskerne i Kina, i håp om at dette skal rette opp det iskalde forholdet mellom de to riker.

KRIGEREN MUSA er del av vårt Koreanske Perpektiv ikke minst for å vise hvilke filmfaglige ressurser koreanerne innehar, men også for å vise nok en side ved bredden i landets filmproduksjon.

Regi

Kim Sung-su er født i Seoul i 1961 og utdannet ved Donggukuniversitetet. Han var regiassistent og manusforfatter for Park Kwang-su før han laget sin anerkjente kortfilm DEAD END i 1993. BEAT fra 1997 ble en stor kommersiell suksess i hjemlandet. Han arbeider nå både med en tredimensjonal animasjonsfilm (3D) med arbeidstittel LINEAGE og en episk krigsfilm som i øyeblikket går under tittelen 625.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}