BIFF 2012

Krisis: A Greek Tragedy

2011 • 1t 02m • Hellas

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Krisis – GR2011 – The Prism
Regi
Nina Maria Paschalidou & Nikos Katsaounis
Et kollektivt portrett av en kollektiv krise.

Alle som har lest en avis eller sett en nyhetssending de siste årene vet at Hellas strever med økonomiske problemer av en størrelsesorden som knapt har rammet et industrialisert land siden mellomkrigstiden. Og sett på avstand ligger det unektelig en viss ironi i at finansverdenens ansvarsløse spekulasjon – den mest udemokratiske praksisen i den vestlige verden – nå rammer demokratiets vugge med slik kraft som den nå gjør.

Bak medienes oppslag om illsinte demonstranter og en stadig voksende utenlandsgjeld finner vi ti millioner historier om hvordan den greske befolkningen hanskes med problemene de har fått i fanget. I KRISIS: A GREEK TRAGEDY lar 14 fotojournalister oss få innblikk i et knippe av disse. I løpet av en drøy time blir vi presentert for et mangefasettert bilde av et samfunn hvor flertallet lider på grunn av handlingene til en liten og privilegert gruppe mennesker – som aldri vil bli stilt til ansvar for sine gjerninger.

Regi

NINA MARIA PASCHALIDOU er en prisvinnende dokumentarfilmskaper og anerkjent gresk journalist. Hun er grunnleggeren av Forest Troop, en uavhengig dokumentar og multimediagruppe. Hun har produsert og regissert en rekke dokumentarfilmer, blant andre SPIRITED PATHS: THE LIFE OF HUMAN RIGHT HEROES og BOXING CUBA.

NIKOS KATSAOUNIS er en prisbelønnet dokumentarfilmskaper, produsent og videokunstner som jobber og bor i New York. KATSAOUNIS har studert antropologi, filosofi og filmproduksjon, og har siden produsert og regissert flere korte dokumentarer, animasjoner, pioter og spillefilmer. Han vant Emmy for sitt arbeid med NBC under olympiaden i Aten i 2004.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}