BIFF 2018

Kule Kurt - Cowboyen fra Osterøy

2018 • 1t 12m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Pål Winsents
Manus
Ulvrik Kraft
Foto
Tom Marius Kittilsen, Daniel Fahre, Rune Solberg, Kurt Olav Helle
Produsent
Tom Marius Kittilsen
And the Oscar goes to… Kurt Olav Helle

Kurt Olav Helle – merk deg navnet. Han skal nemlig bli stor stjerne i Hollywood, og lage filmer spekket med heseblesende action og lekre damer. Men inntil drømmen realiseres bor den enslige 51-åringen i Lonevåg, hvor han samler på filmer og gamle Donald-blader, synger karaoke, skriver filmmanus og sender håpefulle søknader om økonomisk støtte til å sette sine ideer ut i livet. For selv om Kurt lider av Parkinsons sykdom gir han aldri opp drømmen om å bli filmstjerne.

KULE KURT er en leken dokumentar om bygdeoriginalen Kurt. Filmen følger ham i forsøket på å realisere filmen «Kurt Hell and the Urban Cowboys» – en spillefilm i beste Hollywood-stil, med utgangspunkt i hans egne opplevelser. Han er kanskje en outsider og et mobbeoffer, og han feirer kanskje jul alene, men i filmens verden står han ikke noe tilbake for en Brad Pitt eller en Humphrey Bogart. Pål Winsents tegner et varmt og sjarmerende portrett av sitt subjekt, i en film som veksler mellom dokumentar og fiksjon.

BT inviterer til samtale om KULE KURT - COWBOYEN FRA OSTERØY fredag 28. september kl 17:00 på Vaskeriet.

Festivalgjest, Q&A: Pål Winsents (regissør), Kurt Olav Helle (medvirkende)

Regi

Pål Winsents (Norge, 1970) Filmer i utvalg: SYKT MØRKT (2014), SØRLANDSREFSEREN (2013), FÅ MEG FRISK! (2010), VÆREKRAFT (2009), PROBLEMBARNA (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}