BIFF 2007

Kurt Cobain: About a Son

2006 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kurt Cobain: About a Son
Regi
AJ Schnack
Opplev Kurt Cobain selv fortelle om ferden fra fattig musiker til verdens største kultikon

Hvor var du 5. april 1994? Dagen da mannen som ble pekt ut som frontmann for grunge tok av i retning de evige jaktmarker. Hva skjedde egentlig med Kurt Cobain, og hva var det som førte til at han satte haglen til hodet og trakk av? For de som kjenner musikken, ligger det mye i Nirvanas Unplugged-session. Låtene og sammensetningen av dem sendte sterke signaler til miljøet Nirvana og Kurt Cobain var en del av.

I denne filmen får publikum oppleve en annen side av Kurt Cobain. Basert på tidligere upublisert materiale fra samtaler mellom Cobain og musikkjournalist Michael Azerrad (Come As You Are: The Story of Nirvana) får vi et unikt innblikk i kunstneren og mennesket Kurt Cobain.

Med bilder fra blant annet Aberdeen og Seattle og gjennom Cobains stemme blir vi mer kjent med den fattige indierockeren som ble verdensberømt tabloidmateriale på under et år og som den dag i dag står som kultikon for 90-tallets grungeperiode.

Regi

AJ Schnack (1968) er en uavhengig filmskaper som debuterte som regissør med GIGANTIC (A TALE OF TWO JOHNS) i 2002, en dokumentarfilm om rockebandet They Might Be Giants. I tillegg har han regissert flere musikvideoer og to kortfilmer; MIGHT AS WELL BE SWING i 2000 og THE HEIR APPARENT i 2005. KURT COBAIN: ABOUT A SON er hans siste film. Han arbeider i disse dager med et nytt filmprosjekt.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}