BIFF 2010

La Boyita

2009 • 1t 33m • Argentina / Frankrike / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
El último verano de la boyita
Regi
Julia Solomonoff
Sommeren er en tid for å ta farvel med barndommen

La Boyita er et lite rundt hus på hjul. For Jorgelina er det en trygg boble som beskytter henne fra de voksnes liv. Denne sommeren bestemmer hun seg for å reise fra tilfluktsstedet i hagen og sin pubertetssyke storesøster, for å besøke sin far på landet. Der dilter hun etter jevngamle Mario, en introvert lokal bondegutt. Etter hvert som vennskapet mellom dem blir sterkere avsløres en stor hemmelighet.

LA BOYITA er en visuelt slående film fra Argentinas frodige pampas. Sommeren har en metaforisk betydning, for idet skoleuniformen byttes med badetøy er det mye mer som kommer til syne. Julia Solomonoffs oppvekstdrama viser med ømhet hvordan to barn blir klar over sin egen seksualitet, og med en ny bevissthet tar fatt på overgangen til voksenlivet. Med et unikt øye for detaljer, inviterer den argentinske regissøren oss inn i barnas verden – hvor nysgjerrighet, forvirring og oppdagelser bæres fram i et glitrende samspill mellom to unge skuespillere.


Regi

Argentinske Julia Solomonoff gjør det meste innen film. Hun er både skuespiller, regissør, manusforfatter og produsent. Hun er utdannet innen film i Buenos Aires og ved Columbia University i New York, hvor hun nå underviser i filmregi. Hennes første spillefilm, SØSTRE (2005) handler om to søsken som ble skilt fra hverandre under det siste diktaturet i Argentina. LA BOYITA er hennes andre spillefilm, som blant annet har vunnet juryprisen i filmfestivalen i Sofia. Filmen er en samproduksjon med blant andre brødrene Almodóvar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}