BIFF 2008

La den rette komme inn

2008 • 1t 55m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Låt den rätte komma inn
Språk
Svensk
Regi
Tomas Alfredson
Manus
John Ajvide Lindqvist
En vakker oppvekstskildring om kjærlighet, vennskap og vampyrer

1981: Oskar er 12 år og mobbeoffer, fanget i en verden av klassekameratvold, manglende forståelse og fraværende foreldre. Men så møter han sin nye nabo Eli, en mystisk liten jente som bare går ut om natten og som ikke vil gå over dørstokken til leiligheten hans hvis han ikke eksplisitt inviterer henne inn...

Jon Ajvide Lindqvists debutroman "La den rette komme inn" er en av de største boksuksessene i Sverige på 2000-tallet. For filmversjonen har Lindqvist omarbeidet romanen til manus og fjernet enkelte av historiens mer distraherende elementer.

Med utgangspunkt i en av de mest populære svenske skrekkfortellingene noensinne, har regissør Tomas Alfredson laget en spennende og gripende film om oppvekst, kjærlighet, vennskap og vampyrer.

Regi

Tomas Alfredson (f. 1965) er sønn av Hans Alfredson, bedre kjent som Hasse fra svensk filmhistories mest populære og folkekjære regiduo Hasse & Tage. Tomas startet sin karriere som regissør for den populære svenske ungdomsserien "Berts dagbok" og sto også bak filmen BERT – DEN SISTA OSKULDEN (1995). Han er mest kjent for sitt samarbeid med komikergruppen Killinggänget. For dem har han regissert blant annet TORSK PÅ TALLINN (1999) og FIRE NYANSER AV BRUNT (2004). Han har også arbeidet med ulike sceneproduksjoner, og jobber nå sammen med resten av Killinggänget med et teaterstykke som skal settes opp på Kungliga Dramatiska Teaterns hovedscene høsten 2009.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}