BIFF 2002

La Tropical

2001 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Tropical
Regi
David Turnley

David C. Turnley har vunnet Pulitzerprisen for foto og hans brilliante svart-hvitt kameraarbeid og stillsfoto fanger inn uttrykk og atmosfære i Havanas arbeiderklassedistrikter. La Tropical er den folkelige benevnelsen på en statlig eiet utendørs danseklubb i utkanten av byen, hvor på det meste 5000 mennesker kan oppleve són som spilles i alle former og uttrykk. Filmen er et must for alle elskere av latin-amerikansk musikk. LA TROPICAL tar deg med til en sensuell og visuelt forseggjort beskrivelse av danseklubben, dens publikum og ikke minst utøverne av musikken og dansen. For her går det i rytmer og dertilhørende hoftearbeid. Vi møter band og utøvere som for eksempel Grammy vinneren "Los Van Van", "Son Candela", "La Caro Band" og "Charanga Habanera".

Men David C. Turnley viser oss også en annen side av denne kulturen. Det sensuelle uttrykket glir gradvis over i tragiske undertoner av sosial nød. Rasemotsetninger kommer til overflaten - et elskende par av forskjellig hudfarge kan ikke gifte seg da kvinnens familie ikke tillater dette - ikke bare på grunn av hudfarge, men også fordi "Benny" er lut fattig og har ingen fremtidsutsikter. En annen utøver med glimt i øyet, mener å ha ligget med 10000 kvinner og da hans unge kjæreste blir gravid, passer det ham dårlig. Han eier ikke nålen i veggen, hun har to aborter bak seg og legen fraråder en tredje... Filmen er en hyllest til musikken og menneskene den portretterer, mennesker som ikke har noe annet valg enn å danse videre. Og her ligger dobbeltbunnen i LA TROPICAL.

Regi

Fotojournalisten David Turnley (1955) studerte ved universitetet i Michigan og ved Sorbonne i Paris. Han har vært fotograf for Detroit Free Press siden 1980 og vunnet Pulitzerprisen, World Press Photo flere ganger og rekke andre priser. Han jobber mye for Time, National Geographic, Newsweek og Life. I 1999 laget han et bemerkelsesverdig portrett av Dalai Lama for CNN. Han bodde med Nelson Mandela i to måneder og spiste middag med ham den dagen han kom ut av fengselet etter 27 år, han var førstemann inn i Bagdad da gulfkrigen startet og fotograferte tutsi-massakren i Rwanda. Davids tvillingbror Peter N. Turnley er forøvrig også fotograf med den samme utdannelsen og jobber fast for Newsweek o.a. Turnleybrødrene representerer en ny type journalister som er i stand til å gjenskape seg selv i takt med nye tider og teknikker.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}