BIFF 2018

Laila at the Bridge

2017 • 1t 36m • Kanada / Afghanistan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
pashto/dari
Undertekster
engelsk
Regi
Elizabeth Mirzaei, Gulistan Mirzaei
Foto
Elizabeth Mirzaei
Produsent
Ina Fichman
Møt kvinnen som utgjør Kabuls rehabiliteringsprogram for narkomane

I Norge er livet som narkoman ofte ensbetydende med fattigdom, hjemløshet, vold, politiforfølgelse og en fundamental mangel på tillit fra samfunnet. Forestill deg da hvordan det er å være rusmisbruker i et land uten noen velferdsstat, som har vært herjet av krig og interne stridigheter siden 70-tallet – og som attpåtil er verdens suverent største produsent og eksportør av heroin.

Det er nettopp dette som er utgangspunktet for denne afghansk-canadiske dokumentarfilmen, hvor vi følger en fryktløs kvinne som har gjort det til sitt livs misjon å hjelpe rusmisbrukere i Afghanistans hovedstad Kabul. Hver dag tråler Laila Haidari gater og smug på jakt etter mennesker som ikke lenger er i stand til å ta vare på seg selv, tar dem med til klinikkene hun har startet sammen med sin eks-narkomane bror, og setter dem i arbeid på restauranten hun driver. LAILA AT THE BRIDGE er et inspirerende portrett av en kvinne som har overlevd krig, tvangsekteskap og drapsforsøk, men som likevel risikerer livet for å hjelpe sine medmennesker på daglig basis.

LAILA AT THE BRIDGE har vunnet prisen Årets Checkpointsfilm.

Regi

Elizabeth Mirzaei (USA), Gulistan Mirzaei (Afghanistan/USA) LAILA AT THE BRIDGE er deres første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}