BIFF 2008

Lake Tahoe

2008 • 1t 25m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lake Tahoe
Regi
Fernando Eimbcke
En sjarmerende historie om en ungdoms jakt på bildeler på den meksikanske landsbygda

Fjorten år gamle Juan er lei av familien, lei av byen han bor i, lei av alt. I et forsøk på å flykte fra den meksikanske landsbygdas klamme kjedsomhet krasjer han familiebilen – det siste han noensinne fikk av sin far. Skaden er minimal, og det eneste han trenger for å få bilen på hjul igjen er en liten, nærmest ubetydelig del som ethvert verksted må ha – eller? Juans arbeid for å reparere familiebilen blir også et forsøk på å holde minnet om faren i live. Moren har etter farens død simpelthen sluttet å fungere som forelder, og det blir opp til Juan å forhindre at restene av den lille familien kollapser fullstendig.

LAKE TAHOE er en slentrende og lavmælt film, fortalt med en sensibilitet som minner sterkt om nittitallets amerikanske indiefilmer. Filmens sjarmerende blanding av humor og drama sender tankene hen til regissører som Jim Jarmusch, Aki Kaurismäki og Tsai Ming-liang, samtidig som regissør Fernando Eimbcke bygger videre på sin høyst personlige stil. Resultatet er en bedagelig og høyst sjarmerende liten perle av en film som vant to priser under årets Berlinale.

Regi

Fernando Eimcke er født (1970) og oppvokst i Mexico by, og studerte film ved Universidad Nacional Autónoma de México. Han startet karrieren som regissør av kortfilmer, musikkvideoer og diverse andre kommersielle oppdrag, før han i 2004 debuterte med spillefilmen ANDEJAKT (BIFF 2004), som ble svært godt mottatt og vant flere filmfestivalpriser rundt om i verden. LAKE TAHOE er hans andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}